De Tegel Hilversum
Tegels met Karakter
HOMECEMENTTEGELSWANDTEGELSVLOERTEGELSZAMBESI CLAY WALL PAINTVOORJAARS OPRUIMINGCONTACT
AANBIEDING
KASTEEL EN ABDIJ VLOEREN
DUBBEL HARDGEBAKKEN TEGELS
KERAMISCHE VLOERTEGELS 60X60 NIEUW
THE CERAMIC WOOD COLLECTION
HARDSTONE
TERRAS TEGELS
NATUURSTEEN PARKET
NATUURSTEEN
TERRAZZO VLOERTEGELS

Aanbieding 4 tegels Terrazzo Taupe 40x40 gezoet
 Normale prijs is  € 15,20 per tegel.

Aanbieding prijs is € 10,95 per tegel. Deze aanbieding wordt alleen per 4 verkocht.

Hieronder een onlangs gerealiseerde Terazzo vloer. Deze vloer ligt een woning welke is gebouwd ca 1905. Deze vloer en het aansluitend parket past heel goed bij elkaar.
De historie van Terrazzo ( ook wel Granito )

De techniek is enkele honderden jaren oud. Vijftiende-eeuwse Venetiaanse arbeiders vonden een nieuwe praktische toepassing voor afgekeurd restmateriaal uit de marmergroeve. Ze gebruikten het om de terrassen rond hun huizen te plaveien.


                                                     

In Nederland zijn terrazzovloeren vanaf de tweede helft van de  19e eeuw
op grotere schaal aangelegd. Vaak werden deze vloeren gelegd door Italianen die afkomstig waren uit de toen arme streek  Ook tegenwoordig mag Terrazzo zich verheugen in hernieuwde aandacht.

Door moderne technieken is terrazzo tegenwoordig te maken zonder voegen en zonder scheurvorming. Hierdoor kunnen grote vloervelden worden gemaakt. De nieuwe IJhal van het Centraal Station in Amsterdam en de nieuwe perrons van station Delft worden op deze wijze voorzien van terrazzo.

Terazzo vloertegels een prachitge oplossing wanneer u niet de mogelijkheid heeft om een echte terazzovloer aan te laten leggen. Deze Terazzo vloertegels zijn een uitstekend alternatief.

Zie voor de mogelijkheden de afbeeldingen hieronder        

Terazzo  Black 40x40cm              Terazzo White 40x40cm


 
Prachige terrazzo vloertegels verwerkt in een gang
                             

      Terazzo tegel White 40x40 met een border van cementtegels 20x20
  

Onderstaande afbeelding  is de border en terazzo tegel van TegelBV Cementtegels Deze border is dezelfde border die bij de Terazzo White 40x40 ook gebruikt kan worden


Er bestaan ook Terrazzo vloertegels met echt parelmoer erin verwerkt. Hieronder een vloertje met MOTHER OF PEARL  in de kleur Taupe met een afmeting van 30x30 cm
Naast de kleur Taupe bestaan ook nog 2 andere kleuren nml;

          
 Mother of Pearl White            Mother of Pearl  Grey

Deze 3 vloeren kunt in de winkel van De Tegel Hilversum zien en laat u verwonderen wat parelmoer doet met een tegel. Het is net of het een extra dimensie geeft aan de tegels.

Bij Cementtegels en bij restanten in de sidebar ziet u vloertjes van deze prachitege Terrazzo ( granito ) tegels. Tevens een prijsknaller